work
Въпроси

Често задавани въпроси свързани с автогазовите уредби


Какъв спад в мощността на двигателя,ще има когато карам на газ?
При монтиране на автогазова уредба на (LPG) загубите на мощност са много малки- около 5%. При нормално експлоатиране на автомобила тази разлика не се усеща. Обаче при монтиране на автогазова уредба на метан нещата са различни. При (CNG) има значителен спад на мощността от порядъка на 20-30%. Поради което ние Ви препоръчваме да се монтира (CNG) на по-мощни автомобили.

Колко ще ми харчи на газ?
При добре избрана и настроена автогазова уредба /автогазов инжекцион/ разходът на газ в литри ще се повиши с не повече от 8-10% от разхода на бензин.

Мога ли да паля автомобила директно на газ?
Да, може,но не е препорачително. Всичк автогазови инжекциони предлагани от„ЙО-ВИ АУТО”ЕООД  имат функция за един вид аварийно палене на газ.

Може ли ключето на автогазовия инжекцион да се монтира така, че да не се вижда?
Да, може. Не забравяйте обаче, че автогазовите инжекциони имат светодиоди индикиращи за количеството газ в газовия резервоар и за това е препорачително то да се монтира на видно от водача място. Въпреки това, ние ще се съобразим напълно с вашите предпочитания и вкус.
 
Какво ще стане, ако по време на шофиране ми свърши газта?
При конвенционалните автогазови уредби автомобила загубва мощност и водача трябва да превключи на бензин, като това разбира се може да стане и в движение.
При автогазовия инжекцион(ECU) електронния блок за управление следи с голяма точност налягането на газта в системата и при липса на такова превключва автоматично двигателя на бензин. При превключването, за ваша информация автогазовото ключе подава звуков и светлинен сигнал, че автомобила се движи вече на бензин.

Може ли да се монтира автогазов инжекцион на бензинов двигател с директно впръскване (direct injection)?
Да, може. Масово предлаганите автогазови инжекциони на нашия пазар са абсолютно несъвместими с тези бензинови инжекционни системи. При монтаж от масовите марки автогазови инжекциони на двигател с директно впръскване на бензина това ще допринесе до много сериозни повреди в горивната система на вашия автомобил.
 
Може ли зарядното устройство да е скрито?
Да, при повечето автомобили е възможно да бъде монтирано до гърловината на бензиновия резервоар.

Ние в „ЙО-ВИ АУТО”ЕООД сме едни от малкото фирми в бранша които благодарение на дългогодишен опит и сътрудничество с лидера в производството на италиански газови уредби "ROMANO" можем да ви предложим специално разработената за двигатели с (direct injection) система.